Υλικά:
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 250ml κόκκινο κρασί
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
- 1 φλ. τσαγιού αρακά
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ βούτυρο
- 1 ξύλακι κανέλας
- μοσχοκάρυδο
- Αλάτι-πιπέρι(προσοχή στο αλάτι λόγω του τυριού)
- Παρμεζάνα τριμμένη
Για τον πουρέ
- 6 μεσαίες πατάτες
- 4 κ.σ βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 2/4 του φλιτζανιού ζεστό γάλα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως
- Προσθέτουμε την ντομάτα,λίγο ζεστό νερό και τα μπαχαρικά
- Τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι,τα καρότα,τον αρακά και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πιουν τα υγρά τους
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε.σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό
- Σουρώνουμε και προσθέτουμε προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα
- Ανακατεύουμε καλα και τις λιώνουμε με πηρούνι ή ειδικό εργαλειο
- Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε
- Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι απλώνουμε το μίγμα του κιμά,πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ
- Πασπαλίζουμε ολη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά ο πουρές
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια