Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
500γρ μοσχαρίσιο κιμά
500γρ ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
700γρ τριμμένα τυριά(χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι,ρεγκάτο και μοτσαρέλα)
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
500γρ χυμό τομάτας
2-3 κουταλιές σάλτσα arrabbiata (προεραιτικά)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια κομμένα(μπορείτε να βάλετε και φρέσκα)
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι ο κιμάς μας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα ανάμικτα λαχανικά.Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
-
Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας,2-3 κουταλιές σάλτσα arrabbiata,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά.Ο κιμάς μας θα πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι.
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το μακαρονάκι μας 2-3 λεπτάκια λιγότερο από τον χρόνο που γράφει η συσκευασία
- Σουρώνουμε το μακαρονάκι μας και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί
-
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά(κρατάμε λίγο για το τέλος) και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον κιμά στο ταψί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενσωματωθούν καλά
- Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και με ένα κουταλάκι βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Σημείωση: Η σάλτσα arrabbiata είναι προαιρετική.Προσωπικά την χρησιμοποιώ επειδή δίνει μια πολύ όμορφη πικάντικη πινελιά στο φαγητό