Μακαρονάκι στο φούρνο με κιμά,μανιτάρια,τριμμένα τυριά και ανάμικτα λαχανικά(βίντεο)

0
1071

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

500γρ μοσχαρίσιο κιμά

500γρ ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα

700γρ τριμμένα τυριά(χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι,ρεγκάτο και μοτσαρέλα)

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

500γρ χυμό τομάτας

2-3 κουταλιές σάλτσα arrabbiata (προεραιτικά)

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια κομμένα(μπορείτε να βάλετε και φρέσκα)

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι ο κιμάς μας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα ανάμικτα λαχανικά.Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας,2-3 κουταλιές σάλτσα arrabbiata,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά.Ο κιμάς μας θα πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμάκι.

  • Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το μακαρονάκι μας 2-3 λεπτάκια λιγότερο από τον χρόνο που γράφει η συσκευασία
  • Σουρώνουμε το μακαρονάκι μας και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά(κρατάμε λίγο για το τέλος) και ανακατεύουμε

  • Ρίχνουμε τον κιμά στο ταψί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενσωματωθούν καλά
  • Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και με ένα κουταλάκι βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Σημείωση: Η σάλτσα arrabbiata είναι προαιρετική.Προσωπικά την χρησιμοποιώ επειδή δίνει μια πολύ όμορφη πικάντικη πινελιά στο φαγητό