Σουηδικά κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα!
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια
250γρ κιμά μοασχαρίσιο
250γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 αυγό
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.σ αλεύρι
1 κύβο βοδινού
1 φλ. τσαγιού νερό
200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,τη φρυγανιά,το αυγό,το γάλα,αλάτι και πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
Σε μια κατσαρόλα(όχι μεγάλη) λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το νερό,τον κύβο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές
Καλή όρεξη!!!