Κοτόπουλο πικάντικο με κριθαράκι

0
4692

Συνταγή και φωτογραφία απο τη Χρύσα Τσιλιμιγκάκη!

Υλικά:

Ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 ώριμες Ντοματες αποφλειωμενες στο μουλτι
Δυο κουταλιές πελτέ
Δυο κούπες χυμό ντομάτας
Μια κουταλιά πάπρικα

3 καυτέρες πιπεριές τουρσί στο μουλτι
Μισή κουταλιά του γλυκου κάρυ
Μισή κούπα λαδι
Αλάτι και λίγες νιφάδες πιπεριάς
Ένα πακέτο κριθαράκι
7 με 8 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο το βάζουμε σε ταψί.Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας, τις ντοματουλες, την πάπρικα, τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς, το αλάτι ,το κάρυ διαλύουμε τον πελτέ και το λάδι.Τα βάζουμε στο ταψί βάζουμε και νεράκι και ψήνουμε για 50 λεπτα σκεπασμένο σε μέτριο φούρνο.Βγαζουμε τσεκάρουμε αν είναι ψημένο βγάζουμε το κοτόπουλο από το ταψί αφαιρούμε τη πετσα το αλείφουμε με το στραγγιστο γιαούρτι και από πάνω βάζουμε μια κουταλιά από τις λιωμένες πιπεριές!!Ρίχνουμε το κριθαράκι στο ταψί αφού το έχουμε πλύνει με καυτό νερό να μη κολλάει .Συμπληρώνουμε νεράκι βάζουμε και το κοτόπουλακι,φουρνίζουμε και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Σερβίρουμε με τυράκι της αρεσκείας μας εδώ με ξινομυζήθρα.
Καλη μας όρεξη!!!