Καραμελωμένες χοιρινές μπριζόλες με φανταστικό πουρέ μελιτζάνας!
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
1 κ.γ μέλι
Ρίγανη
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 μελιτζάνες
2 πατάτες
2 κ.σ βούτυρο
1 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο
Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό σκέυος ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε τη ρίγανη,το μέλι και το βαλσάμικο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα γυρνώντας συχνά τις μπριζόλες.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,για 40 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις χυπάμε στο μούλτι μαζί με το τριμμένο τυρί και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις πατάτες,αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνεί το μείγμα εντελώς λείο.