Φασουλονταβάς με πιπεριές και κεφτεδάκια

0
7264

 

Συνταγή και φωτογραφία απο την Γωγώ Σαμίου!!

Υλικα:

1 πακέτο φασόλια χάνδρες ή γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά


3 μεγάλα κρεμμύδια
κεφτεδάκια (δείτε τη συνταγή εδώ)
λίγο σελινο και άνηθο
4κ.σ σπιτική σάλτσα
5-6 ντοματίνια
1κ.γ ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα απο το ζωμό των φασολιών
λίγο κρασί

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο,τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές για 5 -6 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις πιπεριές πάνω στα φασόλια, προσθέτουμε στο ταψί τα κεφτεδάκια τηγανισμένα το σέλινο ψηλοκομμένο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό, αλάτι,πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!