Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ κάπαρη
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ
- Ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στον τρίφτη,τον τοματοπελτέ,τις λιαστές ντομάτες,την κάπαρη,αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και 2 φλυτζάνια νερό
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 ώρα
- Αδειάζουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα σε ένα ταψί,ρίχνουμε το κριθαράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να γίνει το κριθαράκι.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό