Γκιούλμπασι σε πήλινο

0
9537



Υλικά:

  • 500γρ μοσχάρι σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 500γρ αρνί σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 500γρ χοιρινί σε μικρά κομμάτια,χωρίς κόκαλο
  • 4 πιπεριές σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες σε ροδέλες
  • 500γρ πεκορίνο ή κεφαλοτύρι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη



Εκτέλεση:


  • Πλένουμε το κρέας,το τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα,του βάζουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,σκόρδο και το ανακατεύουμε
  • Στρώνουμε στην γάστρα την μισή ποσότητα κρέατων και τοποθετούμε ανάμεσα το μισό τυρί
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια πρώτα με τις μισές πιπεριές και μετά με τις μισές ντομάτες.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα υλικά
  • Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι,σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ωρες περίπου