Υλικά
- 2 κιλά αλεύρι
- 1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
- 5 ποτήρια νερό
- 5 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι
- 2 κ.σ αλάτι
- 2 κ.σ ζάχαρη
- γλυκάνισο(προαιρετικά)
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας.
- Μόλις φτιάξουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια,την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει
- Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε 4 λαδωμένες μακρόστενες φόρμες
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Αφήνουμε ξανά τα ψωμάκια μας να φουσκώσουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια