Πρόκειται για ένα ελαφρύ Αμερικάνικο σνακ που τρώγεται όλες τις ώρες.Η βασική συνταγή περιλαμβάνει αυγά,αλεύρι και γάλα,ψημένα στο φούρνο σε φόρμες για muffin.Σερβίρουμε με βούτυρο,μαρμελάδα,ζάχαρη άχνη,σιρόπι ή και σαντιγύ!
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό 1/4 του φλιτζανιού τυρί τριμμένο ή διάφορα μπαχάρια της αρεσκείας μας!
Όπως και να τα φτιάξετε,αλμυρά ή γλυκά, είναι εξίσου καταπληκτικά!!
Υλικά:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 4 αυγά
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
- Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά,το γάλα και το αλάτι
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να γίνει λείο.Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
- Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins ή ατομικά φορμάκια και γεμίζουμε τα 2/3
- Ψήνουμε 20 λεπτά στους 230,κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά
- Βγάζουμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε