Το αριστούργημα της Νίκης Τσαρνα!!!Εύκολο και εντυπωσιακό!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 325γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ νερό χλιαρό
- 100γρ γάλα χλιαρό
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- 1/2 κ.γ μέλι
Για την γέμιση
- 5 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης μεγάλα
- 2-3 κ.σ γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά,το γάλα,το νερό και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το λάδι.το μέλι,την ζάχαρη,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα
- Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 5 ισοπαχείς μπάλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε στρογγυλές πίτες σε διάμετρο τέτοια που να χωράει το λουκάνικο
- Τοποθετούμε στο κέντρο της πίτας το λουκάνικο ,βρέχουμε ελαφρά τις άκρες και το κλείνουμε πιέζοντας τα για να κλείσουν καλά
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε ανα δυο πόντους αφήνοντας την άκρη της πίτας άκοπη
- Αρχίζουμε να σταυρώνουμε τις ροδέλες που κόψαμε,μια αριστερα και μια δεξιά με το λουκάνικο να βλέπει προς τα πάνω
- Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν