Hot dog γίγας!!

0
10216

Το αριστούργημα της Νίκης Τσαρνα!!!Εύκολο και εντυπωσιακό!

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 325γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ νερό χλιαρό
  • 100γρ γάλα χλιαρό
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ μέλι
Για την γέμιση
  • 5 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης μεγάλα
  • 2-3 κ.σ γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά,το γάλα,το νερό και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το λάδι.το μέλι,την ζάχαρη,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα
  • Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 5 ισοπαχείς μπάλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε στρογγυλές πίτες σε διάμετρο τέτοια που να χωράει το λουκάνικο
  • Τοποθετούμε στο κέντρο της πίτας το λουκάνικο ,βρέχουμε ελαφρά τις άκρες και το κλείνουμε πιέζοντας τα για να κλείσουν καλά
  • Τα βάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε ανα δυο πόντους αφήνοντας την άκρη της πίτας άκοπη
  • Αρχίζουμε να σταυρώνουμε τις ροδέλες που κόψαμε,μια αριστερα και μια δεξιά με το λουκάνικο να βλέπει προς τα πάνω
  • Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν