Μυρωδάτο ψωμί με ρίγανη και θυμάρι

0
2591

΄Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολική άλεσης
  • 2-3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
  • 300γρ γάλα χλιαρό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ ρίγανη
  • 1/2 κ.γ θυμάρι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,το λάδι,την σόδα,την ρίγανη,το θυμάρι,το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας
  • Πρόσθέτουμε το αλεύρι ολικής και λίγο λίγο το άσπρο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα,τοποθετουμε το ζυμάρι,το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου
  • Βγάζουμε το ψωμί απο την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
Tip:Αν δεν έχουμε φόρμα στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε ένα καρβελάκι ή φρατζόλα
Πηγή συνταγής:Ντίνα Νικολάου