΄Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολική άλεσης
- 2-3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
- 300γρ γάλα χλιαρό
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- 1/2 κ.γ θυμάρι
- 1 κ.γ αλάτι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,το λάδι,την σόδα,την ρίγανη,το θυμάρι,το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας
- Πρόσθέτουμε το αλεύρι ολικής και λίγο λίγο το άσπρο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα,τοποθετουμε το ζυμάρι,το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε το ψωμί απο την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
Tip:Αν δεν έχουμε φόρμα στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε ένα καρβελάκι ή φρατζόλα
Πηγή συνταγής:Ντίνα Νικολάου