Ζύμη για κρέπες

3
3641

Υλικά:
5-6 κρέπες

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:


  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και προσθέτουμε το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,την ζάχαρη και τα αυγά
  • Ανακατεύουμε το μίγμα καλά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό
  • Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μίγμα
  • Γυρίζουμε λίγο το τηγάνι ολόγυρα ώστε ο χυλό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής
  • Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά την γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά