Υλικά:
5-6 κρέπες
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 αυγά
- 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και προσθέτουμε το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,την ζάχαρη και τα αυγά
- Ανακατεύουμε το μίγμα καλά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό
- Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό τηγάνι με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μίγμα
- Γυρίζουμε λίγο το τηγάνι ολόγυρα ώστε ο χυλό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής
- Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά την γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά