Βασιλόπιτα Καισαρείας

0
4704
Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα Καισαρείας!!
 Καλή χρονιά φίλοι/ες μου με υγεία και ευτυχία στις οικογένειες σας!!!Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για την τέλεια βασιλόπιτα,έπεσα πάνω στο mara’s cook revolution και την βασιλόπιτα Καισαρείας.Δεν έχασα χρόνο και αποφάσισα να την δοκιμάσω.Το αποτέλεσμα καταπληκτικό!!!!Από τις πιο νόστιμες,μυρωδάτες,αφράτες βασιλόπιτες-κέικ που έχω δοκιμάσει!Ευχαριστώ πολύ την Μάρα για αυτή την θαυμάσια συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας!!Μην περιμένετε μέχρι του χρόνου λοιπόν….δοκιμάστε αυτό το κέικ σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε.

Υλικά:

  • 250 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι(200γρ)
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1/2 κούπα ινδική καρύδα
  • 1 κούπα  χοντροκομμένα φουντούκια, καρύδια και αμύγδαλα
  • 4-5 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
  • Λίγο γαρύφαλλο
  • Λίγο κανέλα
  • Αποξηραμένα φρούτα(προαιρετικά)
  • Φλουρί

 Εκτέλεση:


    • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να ασπρίσουν
    • Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε με το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού
    • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
    • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-190 βαθμούς για 45-50 λεπτά
    • Βγάζουμε την πίτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει
    • Τοποθετούμε το φλουρί απο την κάτω πλευρά και διακοσμούμε την βασιλόπιτα ανάλογα τα γούστα μας