Νηστίσιμη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με frosting σοκολάτας!
Συνταγή και φωτογραφία απο την Σόφη Τσιώπου
Υλικά:
Για το κέικ
3 φλ.αλεύρι
2 φλ. νερό
11/2 φλ.ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ.γ σόδα
λίγο αλάτι
5 κ.σ κακάο
1/2 φλ.βητάμ λιωμένο
1 φακελάκι μπέικιν
Για το σιρόπι
3 φλ.ζάχαρη
2 1/2 φλ.νερό
1 βανίλια
1 κ.σ βιτάμ
1 κ.σ γλυκόζη(αν δεν έχω βάζω 1 κ.γ χυμό λεμονιού)
Για το frosting σοκολάτας
200 γρ.κουβερτούρα
1 φλ.φυτική κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο
1 κ.σ βητάμ
2 κ.σ άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Για το κέικ ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί με σύρμα σε ταψάκι 30Χ35 περίπου και ψήσιμο στους 180 για 35 με 40 λεπτά.(Το τσεκάρω στο μισάωρο).
Όταν βγει από το φούρνο το τρυπάω στην επιφάνεια και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Βράζω όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι 1-2 λεπτά και σιροπιάζω αμέσως το γλυκό.
Λιώνω τη σοκολάτα με το βιτάμ στα μικροκύμματα.
Χτυπάω την κρέμα με την άχνη και τη βανίλια σε σαντιγύ και την ενώνω με τη σοκολάτα και απλώνω πανω στο γλυκο.
Διατηρώ στο ψυγείο.