Νηστίσιμο κέικ με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα!
Συνταγή και φωτογραφία απο τη Σόφη Τσιώπου
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή σόδα ή γκαζόζα
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπανάνα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
χυμό και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κούπα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φρούτα (βερίκοκα,δαμασκηνα,κράνμπ
100 γρ.καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο μπλέντερ ρίχνω τα 7 πρώτα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζω το μίγμα σ’ένα μπολ και προσθέτω το τριμμένο μήλο,ανακατεύω και ρίχνω και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν την κανέλα και τη σόδα.Ανακατέυω απαλά μέχρι να ενωθεί.Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια και ανακατεύω να ενωθούν κι αυτά.Δεν ”παιδεύω” πολύ το μίγμα.
Το αδειάζω σε βουτυρωμένο με μαργαρίνη και αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα για κέικ 28-30 εκ. και ψήνω στους 170 45 λεπτα περίπου.Αφού κρυώσει το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.