Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 500γρ γαρίδες κατεψυγμένες
- 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 ποτηράκι κρασιού ούζο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- Αλάτι-πιπέρι
- Βασιλικό
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί,την ντομάτα,το βασιλικό,την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά
- Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
- Τα σουρώνουμε,τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Tip:Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε και ρίχνουμε λίγο στην σάλτσα μας σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτή