Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

0
1992

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500γρ γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 κουτί ντοματοχυμό(400γρ)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ούζο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Βασιλικό
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:


  • Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί,την ντομάτα,το βασιλικό,την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
  • Τα σουρώνουμε,τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Tip:Πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε και ρίχνουμε λίγο στην σάλτσα μας σε περίπτωση που είναι πολύ πηχτή