Χταπόδι με κριθαράκι!!
Υλικά:
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
300γρ κρθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά πελτέ
1 κ.γ ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2 ξυλάκια κανέλα
2 φύλλα δάφνη
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
Ρίχνουμε τον πελτέ,τη ζάχαρη,το κρασί και ανακατέυουμε
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά,4 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι
Μόλις βράσει το χταπόδι ρίχνουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κατα τη διαρκεία λίγο ζεστό νερό.Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει.
Προσέχουμε να μην στεγνώσει τελείως και να μείνει με λίγο ζουμάκι στο τέλος.