Γιουβέτσι με μανιτάρια πιπεριές και καρότα!!!
Υλικά:
1 πακέτο κριθαράκι
2 κονσέρβες μανιτάρια τεμαχισμένα
3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασε
1 κ.σ πελτέ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά
Προσθέτουμε τα μανιτάρια,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα ντοματάκια,τον πελτέ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα
Αδειάζουμε τη σάλτσα μανιταριών σε ένα πυρέξ,προσθέτουμε το κριθαράκι και βραστό νερό τόσο μέχρι να σκεπάσει το ζυμαρικό,ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ανακατέυοντας συχνά
Εγώ πάντα όταν φτιάχνω γιουβέτσι τον φούρνο τον βάζω στους 300 βαθμούς και το ταψί στην κάτω κάτω σχάρα.Το κριθαράκι όταν βγαίνει από τον φούρνο συνεχίζει να ρουφάει υγρά απο το ταψί,οπότε καλό θα ειναι να το βγάλουμε απο το φούρνο ενω κρατάει λίγο και φυσικά να μην είναι εντελώς στεγνό