Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

0
2363

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
για την σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το σκόρδο,την φρυγανιά,το κύμινο,αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, την ντομάτα,το νερό,το κύμινο,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας
  • Σερβίρουμε με πιλάφι,πουρέ,ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές