Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
για την σάλτσα
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,το σκόρδο,την φρυγανιά,το κύμινο,αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια, την ντομάτα,το νερό,το κύμινο,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας
- Σερβίρουμε με πιλάφι,πουρέ,ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές