Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα!
Υλικά:
- 500γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 4 κ.σ τοματοπελτέ
- 4 κ.σ σόγια σος
- 2 κ.σ ξύδι λευκό
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 3-4 φέτες ανανά κομμένες σε κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό ανανά
- Λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Λίγο σισαμέλαιο(ή ότι άλλο λάδι έχετε)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Αλατίζουμε το κρέας, περνάμε όλα τα κομμάτια απο κορν φλάουρ ή αλεύρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο σισαμέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά,τον χυμό,τον τοματοπελτέ,τη σόγια σος,το ξύδι,τη ζάχαρη,το τηγανισμένο κρέας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό βραστό