Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

0
2338
Χοιρινό

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα!

Υλικά:

  • 500γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κ.σ τοματοπελτέ
  • 4 κ.σ σόγια σος
  • 2 κ.σ ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 3-4 φέτες ανανά κομμένες σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό ανανά
  • Λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Λίγο σισαμέλαιο(ή ότι άλλο λάδι έχετε)
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αλατίζουμε το κρέας, περνάμε όλα τα κομμάτια απο κορν φλάουρ ή αλεύρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά με λίγο σισαμέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά,τον χυμό,τον τοματοπελτέ,τη σόγια σος,το ξύδι,τη ζάχαρη,το τηγανισμένο κρέας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό βραστό