Σουφλέ με ζυμαρικά,κοτόπουλο και μπέικον

0
2832

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 500γρ πένες
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 400ml νερό
  • 250γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 250γρ τριμμένο ρεγκάτο
  • 250γρ μπέικον ή ζαμπόν
  • 4 αυγά
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 30 λεπτά σε άφθονο  νερό με αλάτι και πιπέρι
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέ ή ταψάκι,πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με  τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε τις πένες το μπέικον ψιλοκομμένο, τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα ανακατεύοντας
  • Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο,το ρίχνουμε στο ταψί,περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου