Υλικά:
- 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου φιλέτο
- 500γρ πένες
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 400ml νερό
- 250γρ τριμμένη γραβιέρα
- 250γρ τριμμένο ρεγκάτο
- 250γρ μπέικον ή ζαμπόν
- 4 αυγά
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 30 λεπτά σε άφθονο νερό με αλάτι και πιπέρι
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέ ή ταψάκι,πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε τις πένες το μπέικον ψιλοκομμένο, τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα ανακατεύοντας
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο,το ρίχνουμε στο ταψί,περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου