Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 10 φέτες τυρί του τοστ
- 15 φέτες μπέικον
- 2 κιλά πατάτες
- 2 λεμόνια
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 2 πορτοκάλια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το αυγό,την τριμμένη φρυγανιά,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και ζυμώνουμε
- Τοποθετούμε τον κιμά στο ταψί,τον πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και στρώνουμε στην επιφάνεια του την ντοματα,την πιπεριά,το τυρί και το μπέικον
- Το κλέινουμε με προσοχή σε ρολό
- Καθαρίζουμε,κόβουμε τις πατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε ρίγανη και ττις βάζουμε στο ταψι
- Ανακατεύουμε τον χυμο απο τα λεμόνια,τα πορτοκάλια και την μουστάρδα και περιχύνουμε το φαί μας
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς