Υλικά:
- 550γρ αλεύρι ολικής
- 1 φακελάκι μαγιά
- 330ml μπύρα
- 120ml χλιαρό νερό
- 2 κ.γ αλάτι
- Λίγο καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό,την μαγιά και μισό φλιτζάνι απο το αλεύρι.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα
- Προσθέτουμε την μπύρα,το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε ένα ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια,για να μην κολλάει,πλάθουμε το ζυμάρι σε καρβέλι ή φρατζόλα και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο.Πασπαλίζουμε και απο πάνω με καλαμποκάλευρο
- Το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου