Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 2 κονσέρβες τόνο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα ντοματακια,τον πελτέ,την πιπεριά,την ζάχαρη,το κρασί,βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λαδάκι χωρίς ζουμιά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τον τόνο,ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε