Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 400γρ χυμό ντομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 300γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- βασιλικό
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε το μπέικον και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε την ντομάτα τα μανιτάρια,λίγο βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Η σάλτσα μας θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι και να μην είναι πηχτή.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερα από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας.
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση πένες από πάνω την μισή σάλτσα,πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά για άλλη μια στρώση
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια