Παστίτσιο

2
1778

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 2 κ.σ πελτέ
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο ελαιόλαδο για το κάψιμο των μακαρονιών
  • 400γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 δόσεις μπεσαμέλ
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να γίνει καφέ
  • Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό,τον πελτέ,την κανέλα,αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη,1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του περίπου 30 λεπτά
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
  • Τα σουρώνουμε,βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ,ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί
  • Απο πάνω απλώνουμε τον κιμά και πάνω απο τον κιμά στρώνουμε καλά την μπεσαμέλ
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια