Ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!Μοσχαράκι κοκκινιστό με σέλερι,καρότο και κρασί σε συνδιασμό με έναν υπέροχο πουρέ με καλαμποκαλευρο και παρμεζάνα!
Υλικά:
- 1 κιλό κότσι μοσχαρίσιο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα(η κλασσική συντγή δεν έχει)
- 400γρ ντοματάκια κον κασέ
- 1 κύβο βοδινού
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Λάδι για το τηγάνι
- Αλάτι-πιπέρι
- Αλέυρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το μοσχάρι,το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το σέλερι,τα καρότα και τα μανιτάρια ,μέχρι να μαραθούν
- Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο,τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε 2 1/2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα,Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε νερό
- Σερβίρουμε ιδανικά με ριζότο ή πολέντα(για τη συνταγή της πολέντα πατήστε εδώ)