Υλικά:
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- ρίγανη
- μαιντανό
- 2 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
- Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,περιχύνουμε με λίγο ελαίόλαδο,προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν