Μουσακάς

0
2530

Υλικά:

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 4-5 πατάτες
  • 300γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λαδι για το τηγάνισμα

Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 πουμαρό συμπυκνωμένο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ

  • 12 κ.σ βούτυρο ή λάδι
  • 14 κ.σ αλεύρι
  • 6 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • Αλατιζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.Τις ξεπλένουμε,τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να σταγγίσουν
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και τις τοποθετουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες εκτέλεσης που θα βρούμε εδώ
  • Επίσης ετοιμάζουμε τον κιμά  όπως θα δούμε εδώ
  • Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τις πατάτες,τις αλατιζουμε ελαφρά,πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο,από πάνω βάζουμε μισό κιμά,συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες,πασπαλίζουμε  πάλι με τυρί,τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε απο πάνω με την μπεσαμέλ
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά