Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
- 5 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κρέας για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες,αλάτι,πιπέρι και 5 φλιτζάνια νερό.Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Στραγγίζουμε το κρέας και ρίχνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.Ο ζωμός του κρέατος θα πρέπει να είναι 4 φλ. τσαγιού,διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά του
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μαγειρεμένο μοσχάρι,ανακατεύουμε και σερβίρουμε