Γρήγορο,εντυπωσιακό,πεντανόστιμο και με χωρίς πολλές θερμίδες!Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαράκι τας κεμπάπ
- 2 μελιτζάνες σε κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
- 150-200γρ ντοματάκια μικρά cherry
- 2 κ.σ μουσταρδα (εγώ χρησιμοποιώ french που δεν έχει ζάχαρη)
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες λιωμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ξερά μπαχαρικά της αρεσκείας σας(εγώ χρησιμοποιώ ρίγανη και γλυκιά πάπρικα)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το μοσχάρι και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη
- Προσθέτουμε τα λαχανικά,την μουστάρδα,το σκόρδο,τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε 2-3 φύλλα λαδόκολλα,έτσι ώστε να πιάνουν και τα πλαινά
- Αδειάζουμε το κρέας με τα λαχανικά,τυλίγουμε με τις λαδόκολλες που προεξέχουν και απο πάνω βάζουμε 1-2 φύλλα για να κλείσει καλά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα και στους 190-200 βαθμούς για 1,5-2 ώρες περίπου
Tip:Μπορούμε να προσθέσουμε ότι λαχανικό θέλουμε ή να αντικαταστήσουμε τα ήδη υπάρχοντα ανάλογα τα γούστα μας