Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες(εγώ προτιμώ το ποντίκι)
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε το κρέας και το γυρνάμε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να γίνει καφέ
- Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε την ντομάτα,την κανέλα,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
- Αδειάζουμε το κρέας με την σάλτσα σε ένα ταψί,προσθέτουμε λίγο νερό,ανοίγουμε τον φούρνο μας μόνο απο κάτω στους πιο δυνατούς βαθμούς και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.Θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι γιατι θα το πιει μέχρι να βράσει
- Ανακατεύουμε συχνά και μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζεστό νερό