Μοσχαράκι γιουβέτσι

0
1121
Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες(εγώ προτιμώ το ποντίκι)
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε το κρέας και το γυρνάμε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να γίνει καφέ
  • Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε την ντομάτα,την κανέλα,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
  • Αδειάζουμε το κρέας με την σάλτσα σε ένα ταψί,προσθέτουμε λίγο νερό,ανοίγουμε τον φούρνο μας μόνο απο κάτω στους πιο δυνατούς βαθμούς και βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.Θα πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι γιατι θα το πιει μέχρι να βράσει
  • Ανακατεύουμε συχνά και μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζεστό νερό