Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Λάδι ή βούτυρο για τα μακαρόνια
- Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό.Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας
- Τα σουρώνουμε,καίμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο,ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην τα λιώσουμε
- Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε στην κατσαρόλα άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει καφέ
- Ρίχνουμε την πιπεριά,την ντομάτα,τον πελτέ,το ξύλο κανέλας,την ζάχαρη,λίγο νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να μείνει χωρίς ζουμιά
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί