Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 2 κ.σ βούτυρο
- 300γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 800γρ κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απο τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μπέικον
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,χτυπάμε τα αυγά,τα ρίχνουμε στο μείγμα,προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και περιχύνουμε με την σάλτσα ώστε να πάει παντού
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 -25 λεπτά
- Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα