Mac and cheese ελληνικό!

0
2347

Υλικά:

  • 400γρ μακαρονάκι κοφτό
  • 800γρ νερό
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2-3 κ.σ μουστάρδα
  • 200γρ τυριά που λιώνουν τριμμένα
  • 200γρ φέτα
  • αλάτι(προαιρετικά)
  • πιπέρι
για το συνοδευτικό τραγανό ψωμάκι
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • μυρωδικά ξερά
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τα 3/4 γάλα
  • Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για 8 λεπτά
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα,προσθέτουμε την μουστάρδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα
  • Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να ειναι ετοιμο το μακαρονάκι
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε λίγα λίγα τα τυριά ανακατεύοντας
  • Τέλος προσθέτουμε την φέτα
  • Λιώνουμε το ψωμί του τοστ στο μούλτι
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ψωμί,τα ξερά μυρωδικά και πιπέρι
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το τραγανό ψωμάκι
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης