Υλικά:
- 400γρ μακαρονάκι κοφτό
- 800γρ νερό
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- 2-3 κ.σ μουστάρδα
- 200γρ τυριά που λιώνουν τριμμένα
- 200γρ φέτα
- αλάτι(προαιρετικά)
- πιπέρι
για το συνοδευτικό τραγανό ψωμάκι
- 5 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ βούτυρο
- μυρωδικά ξερά
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τα 3/4 γάλα
- Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για 8 λεπτά
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα,προσθέτουμε την μουστάρδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα
- Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να ειναι ετοιμο το μακαρονάκι
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε λίγα λίγα τα τυριά ανακατεύοντας
- Τέλος προσθέτουμε την φέτα
- Λιώνουμε το ψωμί του τοστ στο μούλτι
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ψωμί,τα ξερά μυρωδικά και πιπέρι
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το τραγανό ψωμάκι
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης