Υλικά:
- 1 πακέτο λαζάνια(που δεν θέλουν βράσιμο)
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
- 500γρ φέτα
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
για την σάλτσα
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα 2 κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το σπανάκι,αλατοπιπερώνουμε και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο,ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
- Στον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και απο πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια
- Πάνω απο τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 απο το σπανάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα
- Συνεχίζουμε με λαζάνια-σάλτσα-σπανάκι-φέτα-λαζάνια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τριμμένη φέτα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα λαζάνια