Λαζάνια με κοτόπουλο,τυριά και μπεσαμέλ!

5
6960

Υλικά:

  • 500γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 500γρ τριμμένα τυριά
  • 6 κ.σ παρμεζάνα
  • ξερό ή φρέσκο βασιλικό
  • 500γρ νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε την 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις 2 σκελίδες σκόρδο
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε τον σοτάρουμε και αυτόν καλά
  • Σβήνουμε με το μισό κρασί και  σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ(περίπου 10 λεπτά)
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με τις άλλες 3 κ.σ βούτυρο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό
  • Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε το νερό ή ζωμο,την κρέμα γάλακτος,τον βασιλικό και σιγοβράζω μέχρι να γίνει μια ωραία ελαφριά μπεσαμέλ
  • Τέλος πρσθέτω την μισή παρμεζάνα και αποσύρω απο την φωτιά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά,με τον κιμά κοτόπουλου και μισή κούπα απο την μπεσαμέλ.Αν χρειαστεί συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι
  • Βράζουμε τα λαζάνια ένα ένα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ
  • Παίρνουμε ένα λαζάνι,βάζουμε γέμιση στην άκρη του και τυλίγουμε σε ρολό.Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαζάνια
  • Τα τοποθετούμε στο πυρέξ περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα
  • Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αρχίκα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και μετά στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφανεια
Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης