Υλικά:
- 500γρ κιμά κοτόπουλου
- 1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 4 κ.σ βούτυρο
- 4 κ.σ αλεύρι
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 500γρ τριμμένα τυριά
- 6 κ.σ παρμεζάνα
- ξερό ή φρέσκο βασιλικό
- 500γρ νερό ή ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε την 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις 2 σκελίδες σκόρδο
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε τον σοτάρουμε και αυτόν καλά
- Σβήνουμε με το μισό κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ(περίπου 10 λεπτά)
- Αποσύρουμε απο την φωτιά
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με τις άλλες 3 κ.σ βούτυρο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό
- Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε το νερό ή ζωμο,την κρέμα γάλακτος,τον βασιλικό και σιγοβράζω μέχρι να γίνει μια ωραία ελαφριά μπεσαμέλ
- Τέλος πρσθέτω την μισή παρμεζάνα και αποσύρω απο την φωτιά
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά,με τον κιμά κοτόπουλου και μισή κούπα απο την μπεσαμέλ.Αν χρειαστεί συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι
- Βράζουμε τα λαζάνια ένα ένα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ
- Παίρνουμε ένα λαζάνι,βάζουμε γέμιση στην άκρη του και τυλίγουμε σε ρολό.Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαζάνια
- Τα τοποθετούμε στο πυρέξ περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα
- Ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αρχίκα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και μετά στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφανεια
Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης