για ένα μεγάλο ταψί φούρνου
Υλικά:
- 2 πακέτα λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
- 1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 πουμαρό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1 νεροπότηρο κρασί
- 1 ποτηρακι κρασιού λάδι
- 2 ξυλάκια κανέλα
- Αλάτι-πιπέρι
- 300γρ περίπου πικάντικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
- 2 δόσεις μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατευοντας συνεχώς
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πουμαρό,τον πελτέ,αλάτι,πιπέρι και την κανέλα
- Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά.Ο κιμας μας όταν θα είναι έτοιμος θα πρεπει να έχει αρκετό ζουμάκι να να το ρουφίξουν τα λαζάνια
- Λαδώνουμε το ταψι και στρώνουμε τα λαζάνια,απο πάνω κιμά και τελειώνουμε με τυρί τριμμένο
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας(3-4 στρώσεις)
- Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρειτε εδώ,την ρίχνουμε στο ταψί,πασπαλίζουμε με μπολικο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια