Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 20γρ νωπή μαγιά ή 2 κ.γ ξηρή
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ αλάτι
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό χλιαρό(120 γρ) + 2 κούπες(480γρ)
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στην 1/2 κούπα νερό,προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός,σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 12 ώρες
- Σε ένα αλλο μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι με το αλάτι,κάνουμε μια λακούβα και στην μέση ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι,την μαγιά και τις 2 κούπες χλιαρό νερό
- Ζυμώνουμε παίρνοντας το αλέυρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε μια μια μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό μακρόστενο φύλλο
- Τις τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο
- Τις πατάμε με τα δάχτυλα μας σε διάφορα σημεία,τις αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου