Yλικά:
- 1 μεγάλο λάχανο
- 750γρ κιμά
- 3 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- Μαιντανό
- Ανηθο
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 δόσεις αυγολέμονο κρέμα που θα βρείτε εδώ
Εκτέλεση:
- Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το κοτσάνι απο το λάχανο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να ζεματιστεί για να μαλακώσουν τα φύλλα του
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,τον άνηθο,το ρύζι,αλάτι και πιπέρι
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου βάζουμε λίγο κιμά και τα τυλίγουμε σε ρολάκια
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο λίγα φύλλα απο το λάχανο και απο πάνω βάζουμε σε σειρές τους λαχανοντολμάδες
- Προσθέτουμε λάδι και νερό,βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω στους ντολμάδες και σιγοβράζουμε
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ , το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά για να πάει παντού