Κυπριακοί κεφτέδες

0
5030
Είχα ακούσει για την ομορφιά της Κυπριακής κουζίνας αλλά δεν είχα δοκιμάσει ποτέ.Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω κεφτέδες που στην Κύπρο τους φτιάχνουν με χοιρινό κιμα,πατάτα και μυρωδικά.Ευχαριστώ τις Κύπριες μαμαδοφιλενάδες μου για την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να πετύχω την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή.Μου έδωσαν τα υλικά και έβαλα τις αναλογίες σύμφωνα με τα γούστα μου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνετε ούτε λεπτό και να τους γευτείτε αμέσως!
Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 4 πατάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη(τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας)
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ γεμάτη ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ γεμάτο κανέλα σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες,τους πατάμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’όλες τις πλευρές