Υλικά:
- 300γρ κριθαράκι μέτριο
- 150γρ μπρόκολο
- 200γρ τυρί κρέμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 125γρ κρασί λευκό
- 6 φέτες γαλοπούλα βραστή
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1-2 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα,τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε τον κύβο και 1 ποτήρι καυτό νερό και μπόλικο πιπέρι
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει χωρίς υγρά.Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί.Το κριθαράκι θα πρέπει να είναι al dente
- Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε το κριθαρότο να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης