Κριθαρότο με ποικιλία τυριών και μανιτάρια

0
5093

Υλικά:

  • 250γρ κριθαράκι μέτριο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 300γρ τυριά τριμμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον κύβο,αλάτι,πιπέρι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει(οχι να λιώσει).Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και σκεπάζουμε το κριθαρότο με πετσέτα για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε