Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει
- Βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα το νερό με μια τρυπητή κουτάλα
- Καθαρίζουμε τα καρότα,τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε ολόκληρα ή σε κομμάτια στην κατσαρόλα με το κρέας
- Προσθέτουμε το σέλινο,τον πελτέ το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλη 1 – 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να είναι έτοιμο το μοσχάρι
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και το κρέας με τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα ξεχωριστά
Tip:Μπορούμε λίγο πριν το τέλος να προσθέσουμε λίγο ρύζι γλασέ ή κριθαράκι ή τραχανά και να συνεχίσουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό ξεχωριστά και να το σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολ δίπλα απο την σούπα ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσθέσει στο πιάτο του