Κρεατόσουπα

1
1628

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • Σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει
  • Βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα το νερό με μια τρυπητή κουτάλα
  • Καθαρίζουμε τα καρότα,τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε ολόκληρα ή σε κομμάτια στην κατσαρόλα με το κρέας
  • Προσθέτουμε το σέλινο,τον πελτέ το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλη 1 – 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να είναι έτοιμο το μοσχάρι
  • Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και το κρέας με τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα ξεχωριστά
Tip:Μπορούμε λίγο πριν το τέλος να προσθέσουμε λίγο ρύζι γλασέ ή κριθαράκι ή τραχανά και να συνεχίσουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό ξεχωριστά και να το σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολ δίπλα απο την σούπα ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσθέσει στο πιάτο του