- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι μπύρα(μικρό)
- Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Θυμάρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια απο το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο,σβήνουμε με την μπύρα, ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού,το ξύσμα,θυμάρι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια συμπληρώνουμε λίγο νερό
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,πιλάφι ή πατάτες τηγανητές