Κοτόπουλο με μπύρα και πορτοκάλι

0
12633


Advertisement
Υλικά:

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι μπύρα(μικρό)
  • Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια απο το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές
    • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
    • Προσθέτουμε το κοτόπουλο,σβήνουμε με την μπύρα, ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού,το ξύσμα,θυμάρι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια συμπληρώνουμε λίγο νερό
    • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,πιλάφι ή πατάτες τηγανητές