Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 ποτηράκι κρασί της αρεσκείας σας
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
- 1 κ.σ πελτέ
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο,αφού το έχουμε πλύνει καλά.και το γυρνάμε απο όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει
- Σβήνουμε με το κρασί,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά
- Ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτέ,την δάφνη,την κανέλα,αλάτι,πιπέρι,1-2 ποτήρια νερό(νακαλυφθεί το κοτόπουλο),ανακατευουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με την σάλτσα του χωρίς ζουμιά
- Σερβίρουμε με μακαρόνια,πιλάφι,πατάτες τηγανιτές ή πουρέ