Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/2 κιλό χυλοπίτες ή λαζάνια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί
- Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, το λάδι και νερό τόσο μέχρι να σκεπάσουμε σχεδόν το κοτόπουλο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό
- Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ταψί συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες και το βάζουμε στην τελευταια θέση του φούρνου,στους 250 βαθμους μόνο την κάτω αντίσταση
- Μόλις το ζουμί μας βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί
Tip: Εναλλακτικά μπορούμε την ίδια διαδικασία να την ακολουθήσουμε βράζοντας το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και στο τέλος το αφαιρούμε και στο ζουμί ρίχνουμε τις χυλοπίτες