Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

5
1914
Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες ή λαζάνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί
  • Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη, το λάδι και νερό τόσο μέχρι να σκεπάσουμε σχεδόν το κοτόπουλο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ταψί συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες και το βάζουμε στην τελευταια θέση του φούρνου,στους 250 βαθμους μόνο την κάτω αντίσταση
  • Μόλις το ζουμί μας βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί
Tip: Εναλλακτικά μπορούμε την ίδια διαδικασία να την ακολουθήσουμε βράζοντας το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και στο τέλος το αφαιρούμε και στο ζουμί ρίχνουμε τις χυλοπίτες