Υλικά:
- 500γρ κοτόπουλο φιλέτο σε κομμένο σε μικρά κομμάτια(ένα ολόκληρο στήθος)
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κ.σ μουστάρδα
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα,ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ’όλες τις πλευρές
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε την μουστάρδα,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι