Κοτόπουλο αλα κρεμ

0
4310

Υλικά:

  • 500γρ κοτόπουλο φιλέτο σε κομμένο σε μικρά κομμάτια(ένα ολόκληρο στήθος)
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα,ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ’όλες τις πλευρές
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε την μουστάρδα,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι