Υλικά:
- 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο φιλέτο
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 1 σκελίδα σκόρο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- τον χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.σ μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές,το βάζουμε σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε
- Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι,το σκόρδο,την μουστάρδα,τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για αρκετές ώρες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με την φρυγανιά
- Παίρνουμε τις μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου ,τις βουτάμε στο μείγμα φρυγανιά-παρμεζάνα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε πρώτα στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά πε΄ριπου μέχρι να ροδίσουν.Προσοχή μην παραψηθούν γιατι θα στεγνώσουν