Koτομπουκιές πανέ

0
1458

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1 σκελίδα σκόρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • τον χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα
Εκτέλεση:


  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές,το βάζουμε σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε
  • Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι,το σκόρδο,την μουστάρδα,τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για αρκετές ώρες
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με την φρυγανιά
  • Παίρνουμε τις μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου ,τις βουτάμε στο μείγμα φρυγανιά-παρμεζάνα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε πρώτα στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά πε΄ριπου μέχρι να ροδίσουν.Προσοχή μην παραψηθούν γιατι θα στεγνώσουν